Bijna een kwart ziekteverzuim is werkgerelateerd

Vandaag zijn door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers gepubliceerd met betrekking tot ziekteverzuim in 2013. Bijna de helft (48%) van de werknemers in Nederland heeft zich in 2013 een of meerdere keren ziek gemeld op het werk. Bijna één op de vier werknemers geeft aan dat het verzuim gedeeltelijk of volledig te maken had met hun werkzaamheden.

Het volledige bericht van het CBS kunt u hier vinden.

Een groot gedeelte van de ondernemers heeft geen idee wat dit verzuim kost en wat een vermindering van dit verzuim kan opleveren. Heemskerk Advies u helpen om inzicht te krijgen in de kosten en de mogelijkheden.

Daarnaast hebben wij een aantal tips om verzuim aan te pakken:

Communicatie

Praat met uw medewerkers, zorg dat zij u weten te vinden als zij u nodig hebben. Probeer een sfeer te creëren waarin conflicten uitgepraat kunnen worden.
Ook informatie over verzuim binnen uw organisatie is onmisbaar. Zorg dat uw medewerkers weten wat het inhoudt wanneer zij zich ziek melden.

Gezonde leefstijl
Als een medewerker in zijn of haar privéleven ongezond leeft, zal dit altijd een doorwerking hebben in het werk. Stimuleer en faciliteer de mogelijkheid om te bewegen, gezond te eten en te ontspannen.

Om een goed beeld te krijgen van werkgerelateerd verzuim kan Heemskerk Advies een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) voor u uitvoeren. Neem contact op voor meer informatie.

Meet uw medewerkerstevredenheid!

In de week van 3 tot en met 6 november was er de week van de werkstress. Doel van deze week was het bespreekbaar maken van het onderwerp werkstress. 1 op de 8 mensen heeft last van werkstress. Hoe kunt u hiermee omgaan? Wat kunt u doen?

U kunt een onafhankelijk medewerkers tevredenheidsonderzoek (MTO) laten uitvoeren door Heemskerk Advies. Na een kennismakingsgesprek met de manager, kunnen wij u een maatwerkoplossing aanbieden. Wij kijken naast de standaardzaken ook naar specifieke zaken die binnen uw organisatie mogelijk spelen. Uiteraard doen wij dit in goed overleg.

Waarom een buitenstaander voor het doen van een medewerkers tevredenheid onderzoek? Uw medewerkers zullen eerder geneigd zijn om eerlijke antwoorden te geven aan een buitenstaander dan aan iemand binnen uw eigen organisatie. Wij kunnen door onze onafhankelijke positie een maatwerk onderzoek leveren waardoor u een goed inzicht krijgt in de tevredenheid van uw medewerkers.

Neem contact op via mto@heemskerk-advies.nl voor meer informatie en een vrijblijvende prijsindicatie.

Heemskerk Advies gaat evaluatie uitvoeren

Binnenkort gaat het Zwartewaalse bedrijf Be-Innovated een pilot uitvoeren met betrekking tot iBeacons. Heemskerk Advies gaat deze pilot evalueren. Een leuke opdracht en daarnaast zeker een leuke uitdaging om op deze manier bij te dragen aan het innovatieve idee van Be-Innovated.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over Be-Innovated, de pilot Be-Beacon en hun verdere activiteiten.

Be_Innovated_FC_DEF-e1403095316206