Pesten op de werkvloer

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft maandag het startschot voor een landelijke campagne tegen pesten op het werk. Pesten op het werk lijkt iets dat niet veel voorkomt maar volgens de stichting Pesten op de Werkvloer worden er naar schatting 500.000 mensen gepest op hun werk.

Voor zowel werknemers als werkgevers is pesten op de werkvloer een taboe. Als werknemer zul je niet graag toegegeven dat je door collega’s gepest wordt, en voor werkgevers is het geen visitekaartje om toe te geven dat er binnen je organisatie gepest wordt.

Wat kun je er als organisatie tegen doen om erachter te komen of medewerkers gepest worden? Creƫer een veilige setting waarin werknemers zich vrij voelen om over dit soort zaken te praten met hun leidinggevende. Dit kan op verschillende manieren en momenten.

Een externe partij kan een onderzoek onder uw personeel uitvoeren naar tevredenheid over werkomstandigheden, procedures, werkdruk en eventuele stress. Heemskerk Advies kan een dergelijk onderzoek voor u uitvoeren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Posted in Algemeen.